Tweelingen bereikt wettelijke goedkeuring voor UK Lancering – BeInCrypto

De Gemini cryptocurrency exchange kondigde aan dat het is gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, het verstrekken van burgers die daar verblijven met instrumenten die het mogelijk maken voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrency activa.

Hoewel niet de grootste uitwisseling naar volume, is Gemini altijd bekend geweest om zijn medeoprichters, de beroemde Bitcoin pleit voor Tyler en Cameron Winklevoss.

CEO Tyler Winklevoss, die onlangs verkondigde dat de “DeFi revolutie op komst is”, kondigde het Britse nieuws aan in een blogpost die op 24 september werd gepubliceerd:

“Vandaag breiden we onze volledige diensten uit naar het Verenigd Koninkrijk (VK). Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu gebruik maken van onze eenvoudige, betrouwbare en veilige producten, waaronder onze Mobile App, om crypto te kopen, te verkopen en op te slaan”.

In de blogpost vermeldde Tyler dat Gemini toestemming had gekregen van de primaire financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), om op te treden als een instelling voor elektronisch geld (EMI). De goedkeuring van de FCA betekent een nieuwe stap in de mainstreaming van cryptokredietdiensten in het Verenigd Koninkrijk.

Naast de EMI-licentie heeft Gemini ook de knipoog gekregen om deel uit te maken van het crypto-assetregistratieproces van de FCA’s Fifth Money Laundering Directive (MLD). Deze registratie betekent dat de beurs zal moeten voldoen aan alle regels met betrekking tot de financiering van terrorismebestrijding (CTF) en anti-witwaspraktijken (AML).

De goedkeuring en de lancering zijn beide in overeenstemming met Gemini’s record van het doen van dingen door het boek en het werken nauw samen met de toezichthouders. Zoals de aankondiging verwoordde, “[de goedkeuring] weerspiegelt ons ethos van proactief werken met regelgevers en vragen om toestemming, in plaats van vergeving.”

Net als New York is Londen een belangrijk mondiaal financieel centrum, dat bekend staat om zijn activiteiten op het gebied van financiële innovatie en regulering. Het feit dat Tweelingen zich op het Verenigd Koninkrijk richten is geen toeval, want het maakt deel uit van de bredere missie van de beurs om de kloof tussen traditionele financiën en crypto te overbruggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *