Bitcoin kan een opluchtingsslag zien naar $11K nadat de Dollar Sterkte-Index is gestegen.

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen weken gestagneerd, omdat het niet boven de $11.000 kon breken en niet onder de $10.000 kon komen, het ultieme teken van een voortdurende bereik-gebonden structuur.

Een dergelijke bereik- en zijdelingse structuur zou de markten enigszins kunnen versterken, aangezien de altcoins – met name de DeFi-sector – de afgelopen weken massaal zijn verkocht.

Maar wat is het volgende voor Bitcoin, want de vervaldag van de futures is morgen, wat waarschijnlijk de kortetermijnvolatiliteit zal veroorzaken?

Bitcoin wacht nog steeds op het opvullen van het CME-gat terwijl de downtrend doorgaat.

BTC/USD 1-dagenkaart. Bron: TradingView

De daily chart laat een duidelijke downtrend zien sinds 12.400 dollar. De fakeout boven $ 12.000 betekende het einde van een uptrend met een duidelijke afwijzing van het $ 12.000 niveau als bevestiging.

Zoals de grafiek laat zien, worden er constante lagere highs gefabriceerd, waardoor de prijs sinds deze piek in een bearish modus zit. Eerst werd het niveau van 12.000 dollar bevestigd voor de weerstand, en daarna werd het gebied van 11.100 dollar omgedraaid van steun naar weerstand.

Gezien het feit dat de huidige trend is gedaald, lijkt een verdere daling na 10.000 dollar waarschijnlijker om nog een lager niveau te bereiken. Het volgende steunniveau kan dan het CME-gat zijn bij $9.600, dat nog steeds niet is opgevuld.

BTC/USD CME 1-dagenkaart. Bron: TradingView

De CME-grafiek toont het gat dat nog steeds niet is opgevuld. Naarmate het merendeel van de CME-gaten wordt opgevuld, is het ook waarschijnlijk dat dit CME-gat in de toekomst wordt gedicht.

Zal de U.S. Dollar Currency Index nu consolideren?

DXY-index 1-dagenkaart. Bron: TradingView

Het primaire scenario voor de zwakte van de activa is de versterking van de Amerikaanse dollar. Wereldwijd zorgen en angst voor een nieuwe lockdown als gevolg van het coronavirus ervoor dat de markten zich terugtrekken.

De grondstoffen-, crypto- en aandelenmarkten hebben de afgelopen weken een zwak punt laten zien, waarbij beleggers naar “veilige havens” vloeien, namelijk de Amerikaanse dollar.

Aangezien de USD echter een potentieel weerstandsniveau bestrijdt, is het nu waarschijnlijk dat er een correctie komt. Bitcoin en andere activa zouden een opluchting kunnen zien als de USD corrigeert.

Mogelijk scenario voor Bitcoin

BTC/USD 1-dagenkaart. Bron: TradingView

Aangezien de prijs van Bitcoin nu op een ondersteuningsniveau ligt en de Amerikaanse dollar misschien boven op het niveau is, kan een opluchtingsslag worden verwacht. Echter, een bearish factor is het recente negatieve marktsentiment, wat een zwaar argument is tegen een korte termijn relief rally.

Toch is het cruciale niveau om te breken naar de bovenzijde de verzetszone rond de 11.000 dollar, die hoogstwaarschijnlijk niet in één keer zal breken. De prijs van Bitcoin is sinds $12.400 naar een neerwaartse trend verschoven, waarbij een duidelijke bodemstructuur moet worden gedefinieerd voordat een verdere opwaartse impuls kan worden verwacht.

In ieder geval staat er een rally naar $10.700-11.000 op de tafels, zoals de 2-uurs grafiek laat zien.

BTC/USD 2-urenkaart. Bron: TradingView

Bovendien laat de grafiek een mogelijke stijgend verschil zien. Deze bullish divergence wordt bevestigd zodra de prijs van Bitcoin een hoger dieptepunt bereikt met $10.350-10.400. Als dat gebeurt, is een potentiële opluchting rally naar de bovenste weerstandszones waarschijnlijk.

Deze reliëfrally kan echter niet worden beschouwd als een potentiële bodemstructuur op de markten in het algemeen. Na een grote impulsbeweging duurt het lang voordat een nieuwe impulsbeweging kan beginnen.

Aangezien de recente in augustus voorkwam (van $10.000 tot $12.400), zal het waarschijnlijk enkele maanden van zijdelingse consolidatie verwachten voordat er nieuw vuurwerk kan ontstaan.

De opvattingen en meningen die hier worden geuit zijn uitsluitend die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van Cointelegraph. Elke investerings- en handelstransactie brengt risico’s met zich mee. U moet uw eigen onderzoek uitvoeren bij het nemen van een beslissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *