Bank of Canada: De Financially Illiterate Are Twice as Likely to Invest in Crypto…

Noch de auteur, Tim Fries, noch deze website, The Tokenist, geven financieel advies. Gelieve ons websitebeleid te raadplegen vooraleer financiële beslissingen te nemen.

Er is nog veel werk te doen in de cryptocurrency markt voordat deze de mainstream adoptie en waardering bereikt. Ook al heeft het in ongeveer 11 jaar een enorme hoeveelheid terrein gewonnen. Maar er is nog steeds veel terughoudendheid als het gaat om de retailmarkt, zo blijkt.

De Bank of Canada, de centrale bank van de natie, heeft eind augustus 2020 een rapport uitgebracht – dat een interessante analyse geeft van de gewoontes van Canadese investeerders. Het rapport, getiteld “The Cash Alternative Survey”, onderzocht de visie van het publiek op contant geld en de rol die het moest spelen. Daarnaast werd er gekeken naar actuele thema’s zoals digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) en digitale betaalmethoden.

Maar de beroering in de cryptocurrency gemeenschap komt in de vorm van een interessante conclusie met betrekking tot financiële geletterdheid, die het onderwerp van onze discussie van vandaag zal zijn.

Bitcoin en financiële geletterdheid

De meest opmerkelijke conclusie van het verslag is de volgende: wie meer financieel analfabeet is, heeft meer kans om te investeren in digitale activa dan wie geletterd is. De Bank of Canada stelde de ondervraagden de “Big Three” financiële geletterdheidsvragen – vrij eenvoudige vragen voor investeerders en handelaren.

Uit de resultaten bleek dat 47% van de Canadezen financieel geletterd was. Hiervan had 93% gehoord van cryptocurrencies, terwijl slechts 4% erin investeerde. Van de 53% die financieel analfabeet waren, was 72% op de hoogte van cryptocurrencies, met 8% die erin investeerde.

Sommigen hebben dit opgevat om te suggereren dat financieel analfabeten twee keer zoveel kans hebben om te investeren in cryptokringen. Maar deze conclusie is veel te zwak op basis van de gegevens uit het CAS-rapport. Een nuttig inzicht in het rapport is dat de investeringen zich lijken te concentreren op de jonge, mannelijke, universitair opgeleide of hoge-inkomensgroepen.

Persoonlijk lijkt het erop dat de markt een aantal financieel analfabeten heeft aangetrokken die dorsten naar snelle winsten. Er is ruimschoots bewijs dat veel beleggers proberen om de mogelijkheden om snel geld te verdienen via pomp- en dumpprogramma’s te verzilveren.

Dit vormt een risico voor de markt, evenals de algemene volatiliteit, en dit houdt de financiële geletterdheid weg. Doorgewinterde beleggers weten beter dan zich in te laten met risico’s – en zeepbellen.

Hoewel er risico’s zijn in cryptocurrency, lijkt het alsof ze verkeerd begrijpen waar de markt over gaat. Pomp- en dumpprogramma’s en grote volatiliteit kunnen de kernwaardepropositie van Bitcoin wegnemen.

Dat brengt ons bij de andere reden waarom financieel geletterden niet investeren in cryptokringen: het ontbreekt hen aan cryptokringen.

Begrijpt de Financially Literate Bitcoin?

Als de stappen die worden genomen om de financieel geletterden te laten zien dat bepaalde cryptokringen schijnbaar gezonde geldbeginselen bevatten, zouden ze mogelijk van gedachten veranderen.

Neem bijvoorbeeld Michael Saylor, CEO van business intelligence bedrijf Microstrategy. Saylor was ooit een criticus van Bitcoin, maar hij beschreef hoe hij zijn visie op digitale middelen had veranderd nadat hij het onderzoek had gedaan. Hij duwde zijn collega’s aan om het zegje te doen en zij vonden het collectief een goede investering om een deel van hun geld om te zetten in Bitcoin-holdings.

Cryptocurrency heeft een slechte reputatie bij de zittende bevolking vanwege alle incidenten die zich in de korte tijd van zijn leven hebben voorgedaan. Maar soortgelijke incidenten hebben zich ook voorgedaan op de beurs.

De markt groeit, rijpt en wordt gereguleerd. U moet zich afvragen of er een fundamentele waarde zit in Bitcoin en digitale middelen.

In die meer geletterde wereld zouden beleggers Bitcoin ongetwijfeld behandelen als een waardeketen, los van andere activaklassen. Het zou worden gezien als een afdekking tegen inflatie tegen onheilspellend fiscaal beleid en economische voortekenen.

Laatste gedachten

Aantal adressen met Balance ≥ 0,1, met dank aan de glasnode.

Het is waar dat velen in de cryptocurrency markt zijn in het te krijgen-rijk-snel. Maar het is ook waar dat dit gedrag langzaam verdwijnt.

Bitcoin en enkele andere grote cryptocurrency’s, zijn op het punt gekomen dat de investeerders voor de lange termijn worden vastgehouden. Inderdaad, portefeuilles die tussen 0,1 BTC en 1 BTC houden, hebben dit jaar een hoogtepunt bereikt.

Het echte probleem hier is het gebrek aan inzicht in cryptokringen. Er is absoluut sprake van risico’s, maar de hoge risico’s waarop wordt gezinspeeld hebben te maken met cryptocurrencies, die niet lijken op Bitcoin. Zelfs dan zijn er gegevens waaruit blijkt dat een toenemend aantal beleggers de markt voor cryptocurrency’s betreedt – ook oudere generaties.

Het feit dat de beleggers en institutionele kopers die verwacht worden de markt te betreden, een belangrijke rol spelen, is het bewijs dat de financieel geletterden de waarde beginnen in te zien als ze eenmaal hun onderzoek hebben gedaan.

📱 Wist je dat: U kunt nu Bitcoin en andere cryptocurrencies verhandelen met een aantal van de meest populaire beleggingsapps.

Gelooft u dat meer beleggers zich zullen opwarmen tot cryptokringen? Wat zijn volgens u de vooruitzichten voor de komende vijf jaar? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *