BitGo brengt DeFi-vriendelijke verpakte Bitcoin naar de Tron Blockchain

Tron, de blokketen die in 2017 werd gelanceerd door de voormalige Ripple-toegewijde Justin Sun, is een strategische alliantie aangegaan met bewaringsspecialist BitGo.

De samenwerking zal BitGo’s gewikkelde bitcoin (WBTC) in het Tron-ecosysteem brengen als een TRC-20-token. (De token wordt ruwweg 1:1 ondersteund door bitcoin die door gebruikers is gedeponeerd bij BitGo Trust, een gekwalificeerde beheerder in de VS).

De introductie van WBTC – plus een nieuw gewikkelde ethertoken van BitGo – is bedoeld om het beginnende decentrale financieringssysteem (DeFi) op Tron te helpen voeden. Het WBTC is een belangrijke motor geweest in de groei van DeFi op Ethereum. (Opmerking: BitGo heeft niets te maken met de bestaande wrapped ether (WETH) token die op grote schaal wordt gebruikt in Ethereum DeFi-toepassingen).

De stichter Sun van de ton zei dat de beweging zal helpen de schommelende transactieprijzen op de Etherische blokketen omzeilen.

“Iedereen mag nu zijn BTC/ETH gebruiken om te genieten van alle voordelen van het Tron DeFi ecosysteem zonder de hoge gasprijzen op Ethereum,” zei Sun in een verklaring.

De zon richtte ook aan de dienst gelijkend op Uniswap op Tron genoemd JustSwap, die hij zei $100 miljoen volumes van 24 uur heeft bereikt aangezien het ongeveer een maand geleden werd gelanceerd.

BitGo CEO Mike Belshe zei dat WBTC een enorme groei heeft doorgemaakt, samen met de boom van DeFi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *